(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqolada zamonaviy o’zbek she’riyatining yorqin namoyandasi Usmon Azim ijodida milliy qadriyatlar va zamonaviylik uyg’unligi masalasi tadqiq etilgan. Shoirning she’riy asarlarida an’anaviy qadriyatlarning zamonaviy talqini, badiiy obrazlar tizimi va lirik qahramon ruhiyatining tasviri tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida shoirning milliy va umuminsoniy qadriyatlarni uyg’unlashtirish mahorati ochib berilgan.