(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqolada davlatimiz tanlagan huquq oilasida mavjud yozilgan kodekslarning borligi bilan ajraladi. Boshq huquq oilalariga nisbatan shaxslarga bog’liq bo’lmaydi. Bu huquq oilasini tanlagan davlatlarning deyarli barchasida yozma konstitutsiyalar mavjud. Bu davlatlarda oddiy qonunlar konstitutsiyaligini sud orqali nazorat qilish asosida amalga oshirishda roman-german oilasida qonun chiqarish amaliyoti 3 xil ko’rinishda –kodekslar,maxsus qonunlar,normalar to’plami ajratib ko’rsatadi.Bu oilaga kiruvchi davlatlar fuqarolik ,jinoyat va ma’muriy kodekslar qabul qiladi.Roman-german oilasida sud amaliyoti ancha muammoli hisoblanadi.Mamlakatimiz tanlagan huquq oilasi o’zbekiston uchun ancha qulay oiladir.Jahon huquq oilalari ko’p va davlatlar o’z mentaliteti asosida tanlov qilishadi.