(untitled) (SYNAPSES: INSIGHTS ACROSS THE DISCIPLINES, 2024)
Ushbu maqola nofilologik yo‘nalishlarda chet tillarida o‘qib tushunish kompetensiyasini rivojlantirish uchun CLIL (Content and Language Integrated Learning) metodikasini qo‘llashning samaradorligini tahlil qiladi. CLIL metodi fan va tilni birgalikda o‘rgatib, talabalarni kasbiy va lingvistik ko‘nikmalarni bir vaqtning o‘zida rivojlantirishga yordam beradi. Fransuz va ingliz tillari misolida o‘tkazilgan tadqiqotlarda CLIL metodikasi yordamida chet tilida o‘qish kompetensiyasining sezilarli darajada rivojlanishi kuzatilgan. Ushbu maqolada o‘qib tushunish bo‘yicha maxsus texnikalar, interaktiv materiallar va aniq misollar bilan boyitilgan CLIL darslari ko‘rib chiqiladi.