BOʻYMODARON (ACHILLEA MILLEFOLIUM) OʻSIMLIGI DORIVORLIGI VA YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI - Abdumalikova Sarvinoz Farhod qizi; Mamatkulova Iroda Ergashevna (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2023)
Oddiy Boʻymodaron - Asteraceae oilasining muhim turi bo'lib, an'anaviy tibbiyotda Yevropadan Osiyogacha bo'lgan bir qancha mintaqalarda spazmatik oshqozon-ichak kasalliklari, gepatobiliar, ginekologik kasalliklarni davolash, yallig'lanishga qarshi va yaralarni davolashda keng qo'llaniladi.Oʻsimlik tarkibida karotin, K va C vitaminlar, axillein va betonitsin alkaloidlari, 0,8% gacha efir moyi, matrikarin izomeri, millefin laktoni kabi moddalar mavjud