THE ROLE OF ECONOMIC IRRIGATION TECHNOLOGIES IN AGRICULTURE IN UZBEKISTAN AND THE EFFECTIVENESS AND RESULTS OF THEIR APPLICATION! (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada biz mamlakatimizda sodir bo’lishi kutilayotgan qurg’oqchilikning oldini olishga qaratilgan va yangidan joriy etilayotgan suniy sug’orish texnalogiyalarning berayotgan samarasi haqida taxliliy fikir yuritiladi. Maqolada bir qancha global muammolar asnosida respublikamiz hududidagi daryolar sathining kamayishi, sug‘oriladigan yerlarda suv tanqisligining kuzatilishi sababli qishloq xo‘jaligini zamonaviy suv tejaydigan texnologiyalarni joriy etish uchun tomchilatib, yomg‘irlatib va diskretli sug‘orishlarni aniq keltirilgan prognozik faktlar asosida o‘rganilgan.