CHARACTERISTICS OF COLOR. TECHNIQUE OF WORKING IN WATERCOLOR PAINT (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Maqola tasviriy san’atda muhim o‘rin tutib, alohida fan sifatida o‘qib, amaliy jihatdan o‘rganiluvchi qalamtasvir, rangtasvir va kompozitsiyaga oid bo‘lib, uchchala soha masalalari qonun-qoidalari to‘g‘risida qisqacha ma’lumotlarni beradi. Maqolada muallif oliy ta’lim muassasalarida bo‘lajak Tasviriy san’at va muhandislik grafikasi ta`lim o‘qituvchilarini  kasbiy faoliyatga tayyorlash jarayonida shaxsning kasbiy rivojlanish usullarini o‘rganish, xususan, rangtasvir yo’nalishiga oid bilimlarini yanada ruvojlantirish hamda ularning imkoniyatlari tobora dolzarb bo‘lganligi sababli o‘rganib tahlil qilingan ma’lumotlarni keltirgan.