(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Bugungi globallashgan dunyoda ingliz tilini bilishning ahamiyati muloqot va ijtimoiy o’zaro ta’sirdan ancha uzoqqa cho’ziladi. Hech bir joyda bu tibbiyot sohasidan to’g’riroq emas. Dunyo bo’ylab tibbiyot hamjamiyatining lingua franca tili sifatida ingliz tili hamkorlikni osonlashtirish, tadqiqotlarni tarqatish va pirovardida sifatli sog’liqni saqlash xizmatlarini taqdim etishda muhim rol o’ynaydi. Ushbu maqolada biz tibbiy kasbda ingliz tilini o’rganishning ahamiyati va uning global miqyosda sog’liqni saqlash xizmatiga qanday ta’sir qilishini ko’rib chiqamiz.