(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqolada “Periferik nerv tizimi kasalliklari”da ko’p tarqalgan. Zararlanish pereferik asab tizimining hamma qisimlarida sodir bo’ladi; orqa miya nerv ildizlarining zaralanishi- radikulit, orqa miya orqa tugunlarining zararlanishi- ganglionit, nerv chigallarining zararlanishi-pleksit, bir necha periferik nervlarning zaralanishi-polinevrit, bitta periferik nervning zaralanishi- mononevrit yoki nevrit deb atalaluvchi kasalliklar va ularning davolashda qo’llaniladigan davo muolajalari muhokama qilinadi. Periferik asab tizimi kasalliklari orasida nevritlar va radikulitlar juda ko’p uchraydi. Bularni keltirib chiqaradigan sabalari turli xil: