(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Мазкур мақолада “Технология” фани ўқитувчиларини инновацион касбий фаолиятга тайёрлаш жараёнида талаб этиладиган дидактик шарт-шароитлар таҳлил қилинган. Инновацион фаолиятга тайёргарлик ўқитувчиларнинг методик, ахборот-коммуникация, маънавий, мотивацион ва амалий кўникмаларини ривожлантиришни ўз ичига олади. Шунингдек, мақолада “Технология” фани ўқитувчиларини замонавий билим ва кўникмалар билан таъминлаш мақсадида интерактив ва лойиҳавий усуллар, муаммоли таълим ва АКТ имкониятлари қай тарзда қўлланилиши мумкинлиги ёритилган. Тадқиқотнинг натижалари ўқитувчиларнинг касбий малакаларини янада ривожлантиришга кўмаклашади.