(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Inson organizmida ham gormonlar ko’pgina. Bu maqolamizda buyrak usti bezidan ishlab chiqariladigan gormonlarning foydali va zararli xususiyatlari haqida har bir inson bilishi kerak bo’lgan ma’lumotlar keltirilgan. Buyrak usti bezining balandligi 20-30mm ,qalinligi 2-8 mm,uzunligi 40-60 mm ,ogʻirligi 12-13 g boʻladi.