(untitled) (MEDICINE, PEDAGOGY AND TECHNOLOGY: THEORY AND PRACTICE, 2024)
Ushbu maqola innovatsion g’oyalar asosida tijorat bankining rivojlanishini o’rganadi. So’nggi yillarda texnologik taraqqiyot va iste’molchilarning kelajakdagi o’zgarishlari an’anaviy banklarni o’z biznes modellarini qayta ko’rib chiqishga majbur qilmoqda. Ushbu maqola raqamli bank platformalari, fintech hamkorliklari, blokcheyn texnologiyasi, sun’iy intellekt (AI) va ma’lumotlar tahlili kabi innovatsiyalar operatsion samaradorlikni oshirish, mijozlar tajribasini oshirish va biznes o’sishiga qanday hissa qo’shishini o’rganadi. Tahlil banklar innovatsiyalarni integratsiya qilish uchun foydalanadigan asosiy strategiyalarni va moliyaviy natijalar va mijozlarni jalb qilish bo’yicha ushbu strategiyalarning natijalarini ta’kidlaydi.