MUHAMMAD AMINXO‘JA MUQIMIY HAYOTI VA FAOLIYATI, HAMDA DINIY, TASAVVUFIY ASARLARINING O‘RGANILISHI (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqola o‘zbek demokratik adabiyotining namoyandalaridan  biri bo‘lmish Muhammad Aminxo‘ja Muqimiyning ijodiy merosini o‘rganishga qaratilgan. Shuningdek, uning diniy asarlari adabiy matn sifatida tahlil qilingan va Muqimiyning ilmiy-badiiy merosini puxta o‘rgangan bir qancha adabiyotshunoslarning fikrlari o‘rganilgan.