SUVLI ERITMALAR TARKIBIDAGI Cu(ll) VA Mg(ll) IONLARINI ANIQLASHNING ION-ALMASHINUV XROMATOGRAFIYASINI O‘RGANISH (Journal of Universal Science Research, 2023)
Alyuminiy oksid, Tiokarbamid + formalaldegid + melamin asosidagi sorbentlar yordamida Cu(II) va Mg(II) ionlarini suvli eritmalardan ajratib olish jarayoni va uning statik sharoitda o‘zgartirilgan shakllari o‘rganildi. Sorbat va sorbent o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning tabiati aniqlangan. Cu(II) va Mg(II) ionlarining konsentratsiyasi uchun optimal sharoitlar topildi. Suvli eritmalardan metallarni ajratib olish uchun sorbentlardan foydalanish imkoniyati ko‘rsatilgan