TALABALARNING BADIIY-IJODIY TAFAKURINI SHAKILLANTIRISHDA KOMPOZITSIYA FANINING NAZARIYASI VA METODIKASINI TAKOMILSHTIRISH YO`LLARI. (Journal of Universal Science Research, 2023)
Tasviriy san'atdagi kompozitsiya nazariyasi ko'plab maxsus tushunchalarni atamalar tizimi bilan birlashtiradi. Tasviriy san'at tarixida kompozitsion yaxlitlikni tahlil qilishda umumiydan xususiygacha bo'lgan ierarxik tuzilishga rioya qilish odatiy holdir usul, texnika (usullar, vositalar, texnikalar), texnika (materiallar, asboblar, materiallarni qayta ishlash texnikasi). Kompozitsion yaxlitlikka erishish usullari, vositalari va usullarining nomlari turli tadqiqotchilar tomonidan turlicha shakllantirilganligi haqida ilmiy ma’lumotlar beriladi.