(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada shoira Zulfiya she’riyati haqida ma’lumot beriladi. Shoira Zulfiya she’rlarining mavzu ko’lami, obrazlar olami tahlil qilinadi. Shuningdek, shoira Zulfiyaning poetik timsol yaratish mahorati she’rlari tahlili orqali oydinlashtiriladi. Zulfiya she’rlarining tahlili shuni ko’rsatadiki, she’rlarining ruhi va ohangini, mazmuni va yo’nalishini, avj pardasini, maqsad, g’oya va ideallarini umuminsoniy fikr va tuyg’ular belgilaydi. Shu ma’noda, Zulfiya ijodining haroratini ta’minlagan omil ham undagi jo’shqin va faol insonparvarlik, poetik timsol, go’zal tuyg’ular olamidir. Zulfiya lirikasi teran tafakkur va jo’shqin hissiyot vobastaligidan hosil bo’lgan she’riyatdir. Maqolada shoira she’riyatining aynan shu jihatlari o’z ifodasini topgan.