(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ma`lumki, axloqiy madaniyatning poydevori boshlang`ich maktab yoshida qo`yiladi, bu shaxs va butun jamiyatning yanada uyg`un rivojlanishini belgilaydi. Yosh avlod o`rtasida deviant xulq-atvorning rivojlanishi va jamiyatdagi jinoyatchilik hodisalarining o`sishi o`rtasida to`g`ridan-to`g`ri bog`liqlik mavjud. Noqonuniy xatti-harakatlar qilish istagi bolalar va o`spirinlarning deviant xatti-harakatlari rivojlanishi bilan ortib bormoqda. Deviantlik xatti-harakati yoshlarni tarbiyalashda hisobga olinishi kerak bo`lgan ijtimoiy, biologik va psixologik omillarga bog`liq. Mazkur maqolada ushbu fikrlar haqida so‘z borib, o‘quvchilarning xulqini shakllantirish orqali estetik tarbiyani rivojlantirish maqolaning asosiy maqsadidir