(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqola ta’lim olish davrida hayotiy qadriyatlar tizimi o‘zgaradi va qadriyatlar tizimi yetarli darajada inertsion, ta’lim olish yillari esa juda tez o‘tib ketishi haqida bo’lib kelajak uchun o‘z javobgarligini anglab yetadi. Ko‘pchilik talaba ularning kelajagi ko‘proq shaxsan bunga bog‘liq, deb hisoblanadi, garchi bunda ota-onalar, ta’lim olish sifati va omad ma’lum rol o‘ynasa ham. Qadriyat shaxsning kasb sohasini yanada chuqur o‘zlashtirishiga, faoliyatiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi.