(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Maqollar va matallar oz xususiyati bilan o`zbek tilining ajralmas bir bolagi hisoblanadi. Ayrim maqollarning kelib chiqish tarixi uzoq tarixlarga borib taqaladi va insonlarning yashagan davri, osha paytda qamrab turgan muhit, davr mentaliteti, dunyoqarashlari ham ahamiyatlidir. Ushbu maqolada maqol va matallarning xalq so’zlashuv hayotidagi o’rni va ahamiyati, uning ijodkorlar asarlaridagi tutgan o’rni haqida fikr yuritiladi. Shuningdek, publisistika sohasining maqol va matallar bilan chambarchas bog’liq ekanligi ko’rsatib o’tiladi.