(untitled) (Journal of Universal Science Research, 2023)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’limga zamonaviy yondashuv haqida umumiy ma’lumot berilgan. Maqolada erta bolalik davridagi ta’limda faol ta’lim, o’yinga asoslangan ta’lim va ijtimoiy-emotsional rivojlanishning ahamiyati muhokama qilinadi. Shuningdek, u zamonaviy yondashuvning afzalliklari va bolaning uzoq muddatli akademik muvaffaqiyatiga ta’sirini ta’kidlaydi. Maqola maktabgacha ta’lim sifatini oshirishdan manfaatdor bo’lgan ota-onalar, o’qituvchilar va siyosatchilar uchun foydali manba bo’lishga mo’ljallangan. Maktabgacha ta’lim har doim bolaning rivojlanishining muhim poydevori hisoblangan. O‘tgan yillar davomida maktabgacha yoshdagi bolalarni tarbiyalashga yondashuvda jiddiy o‘zgarishlar ro‘y berdi. Ushbu maqola faol ta’lim, o’yinga asoslangan ta’lim va ijtimoiy-emotsional rivojlanish muhimligini ta’kidlaydigan maktabgacha ta’limga zamonaviy yondashuvni muhokama qilishga qaratilgan. Maqolada, shuningdek, maktabgacha ta’limga zamonaviy yondashuvning afzalliklari va uning bolaning uzoq muddatli o’quv muvaffaqiyatiga ta’siri haqida so’z boradi.