Sarimsoq (Allium sativum L.)-o‘simligini agratexnikasi va qishloq xo‘jaligidagi ahamiyati - Babajanova Sanabar Yuldashbayevna; Saydimova Muxayyo Normatovna; M.S.Saparbayeva. (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada sarimsoq (Allium sativum L.)o‘simligining oziq ovqat va dorivor mahsulot sifatida turli xil kasalliklarni davolash uchun ishlatilishi,uning biokimyoviy tarkibi xaqida ma’lumotlar keltirilgan.Sarimsoq hozirgi kunda eksportbob ekinlar qatoriga kirganligi uchun uni ekib yetishtirishda qo‘llaniladigan agratexnologik chora tadbirlari haqida hamda sarimsoqning bioekologik hususiyatlari haqida to‘xtalib o‘tilgan.