BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MANTIQIY TAFAKKURLARINI DARS JARAYONIDA SHAKLLANTIRISH - Zuxra Akramova (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada tafakkur va tafakkur shakllari haqida qisqacha ma’limot berilgan hamda bir necha psixologlarning fikrlari bayon etilgan. Shuningdek, matematika darslarida boshlangʻich sinf oʻquvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini oʻstirishda mantiqiy masalalarni qoʻllash orqali bolalarning mantiqiy tafakkurini shakllantirishga doir 1-sinf matematika darsidan 1 soatlik dars ishlanma ham keltirilgan.