Neyron to‘rlar asosida inson his-tuyg‘usini tanib olish dasturiy ta’minotini ishlab chiqish (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada biz neyron tarmoqlarga asoslangan insonning his-tuyg‘ularini aniqlash dasturiy ta’minotining evolyutsiyasini ko‘rib chiqamiz, asosiy tamoyillar, metodologiyalar va ushbu ilg‘or texnologiyani ta’minlovchi ilovalarni o‘rganamiz. Sun’iy neyron tarmoqlari va hissiy intellekt o‘rtasidagi murakkab o‘zaro ta’sirni ochib, biz ushbu rivojlanayotgan maydonning traektoriyasini va uning raqamli texnologiyalar asrida texnologiyalar bilan qanday o‘zaro ta’sir qilishimizga o‘zgartiruvchi ta’sirini yoritishni maqsad qilganmiz.