Talabalarni o‘quv faoliyatini baholashda psixologik hususiyatlarning o‘rni (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
O‘quvchilarning psixologik xususiyatlari ularning faoliyatini rivojlantirishda juda muhimdir. Psixologik xususiyatlar talabaning motivatsiyasi, e’tibori, o‘ziga ishonchi va stressni boshqarish kabi omillarga ta’sir qilishi mumkin. Shu bois talabaning muvaffaqiyatini baholashda uning nafaqat o‘quv qobiliyatiga, balki psixologik holatiga ham e’tibor qaratish lozim. Ushbu maqolada Talabalarni o‘quv faoliyatini baholashda psixologik hususiyatlarning o‘rni haqida ilmiy tadqiqot natijalari tadqiq etilgan