POMIDOR O‘SIMLIGINING MAHALLIY VA XORIJIY NAVLARINI DURAGAYLASH ASOSIDA YANGI GENOTIPLAR YARATISH UCHUN DURAGAYLAR OLISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Solanum Iycopersicum L. turiga mansub mahalliy va xorijiy nav va namunalari o‘rtasida olib borilgan duragaylash ishlari tahlili keltirilgan. Chatishtirish Solanum Iycopersicum L. turiga mansub mahalliy va xorijiy navlardan tashkil topgan 30 ta kombinatsiya bo‘yicha 89 ta gulda amalga oshirildi va 24 ta F0 duragaylar olindi. Xorijiv va mahalliy navlar chatishishidan hosil bo‘lgan duragaylar 54 % ni, qolgan 46 % i xorijiy navlarni bir-biriga chatishtirishdan hosil bo‘lgan duragaylar ekanligi aniqlandi