ТАНБЕХНИНГ МИЛЛИЙЛИГИ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Мақолада, мулоқот хулқининг танбеҳ ва миллий характердаги асосий хусусиятларини муҳокама қилинди. Унда танбеҳ муаммосини миллий характер миллат аҳолисининг урф-одатлари, қадриятлари ва анъаналари бир – бири билан боғликлиги, уларни ҳисобга олмасдан туриб ўрганиш мутлақо мумкин эмаслиги таъкидланади. Чунки мулоқат хулқи, миллат характерининг узвий бир қисми бўлиб, улар бир-бири билан чамбарчас боғлиқдир. Танбеҳнинг оммавий жойларда қўлланилган бир неча мисол билан бу мавзу ёритилди