RIVOJLANGAN CHET EL MAMLAKATLARIDA AXBOROTNI MUHOFAZA QILISH TIZIMI HAMDA KRIPTOGRAFIK SHIFRLARNI KLASSIFIKATSIYALASH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada Rivojlangan chet el mamlakatlaridagi  axborotni muhokama qilish tizimi hamda kriptografik shifrlarni klassifikatsiyalash  haqida bo‘li, maqolada bir nechta rivojlangan mamlakatlar axborot tizimi  muhofazasi bayon qilingan