AGIOGRAFIK TERMINLAR TARJIMASINI BERISH PRINSIPLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Ushbu maqolada olimlarning tadqiqotlarida agioterminlar tarjimasi tahlil qilingan. O‘zbek tilshunosligida leksikografiya sohasini rivojlantirish, turli xil sohaviy lug‘atlar yaratish borasida juda ko‘p ishlar amalga oshirilgan bo‘lsada, biroq agiografik terminlarning nazariy va amaliy masalalaryechimiga bag‘ishlangan tadqiqotlar mavjud emas. Bu esa o‘z navbatida bizning tadqiqotimizning dolzarb va zaruratini yana bir karra isbotladi