Loyiha boshqaruvida pul oqimlarini samarali tashkil etish yoʼllarini takomillashtirishning nazariy asoslari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Odatda, umumiy ma'noda samaradorlik tushunchasi minimal mumkin bo‘lgan xarajat bilan ma'lum natijalarga erishish deb ta'riflanadi. Shu nuqtai nazardan, biznes samaradorligi firmaning mahsulotlarni eng kam xarajat bilan ishlab chiqarish va sotish qobiliyatini anglatadi. Biznes samaradorligini boshqarish tizimini uchta elementning o‘zaro bog‘liqligi sifatida ko‘rib chiqish mumkin