TIBBIYOTDA PAPAYYA O‘SIMIIGINING SHIFOBAXSH XUSUSIYATIARI VA KIMYOVIY TARKIBI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Papayya – ko‘plab davolovchi xususiyatlarga ega bo‘lgan tropik meva. Sifat borasida Meksika va Markaziy Amerikada yetishtirilgan mevalar eng yaxshi hisoblanadi. Shunisi juda qiziqki, papayya mevalarida ko‘plab foydali moddalar mavjud: mineral va to‘yimli moddalar, aminokislotalar, o‘simlik hujayrasi qobig‘ining asosiy qismi, vitaminlar, makro va mikro mikroelementlar va b