UMUMIY O‘RTA TA’LIMDA MUSIQA DARSLARINI TASHKIL ETISHNING MAZMUN-MOHIYATI VA O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2024)
Maqolada musiqaning yosh avlod ma’naviy, badiiy va axloqiy madaniyatini shakllantirishdagi ahamiyati, milliy g‘urur, vatanparvarlik, nafosat va  ijodkorlik tarbiyasini amalga oshirishga, dunyoqarashini kengaytirishga, mustaqillik  va tashabbuskorlikni o‘stirishdagi o‘rni, umumiy o‘rta ta’lim maktablarida ushbu  fanni o‘qitishning o‘ziga xos maqsad va vazifasi, o‘quvchi yoshlarga ta’lim-tarbiya  berishda musiqa fanining o‘ziga xos xususiyatlari, mazmun-mohiyati, nazariy  asoslari, musiqa darslarini o‘qitilishida tayanch o‘quv reja tahlili, fanga oid kompetensiyalar hamda ularni shakllantirishda o‘qituvchiga qo‘yilgan talablar haqida so‘z boradi