INGLIZ TILIDA TINGLASH MAHORATINI YAXSHILASH USULLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Talabalar tinglash ko‘nikmalarini yaxshilashda talabalar odatda bir nechta to‘siqlarga duch kelishadi, masalan, urg‘u shakllaridagi farqlar tufayli so‘zlovchi tomonidan aytilgan lug‘atni tushunishda qiyinchiliklar va talabalar ma'nosini tushuna olmasliklari natijasida qiyin lug‘atni talqin qilish yoki tarjima qilishga ko‘proq e'tibor berishadi. umuman o‘qish. Talabalarda bo‘lishi kerak bo‘lgan asosiy narsa - ko‘p so‘z boyligini tushunishdir. Maqsad shundan iboratki, agar talabalar ko‘p lug‘atni tushunsa, ingliz tilini tinglashni o‘rganish osonroq bo‘ladi. Biz bir nechta maqolalar, jurnallar, maqolalarni tahlil qilish orqali internet orqali ba'zi ma'lumotlarni qidiramiz. Umid qilamizki, ushbu maqola talabalarning ingliz tilini tinglash ko‘nikmalarini oshirishda foydali bo‘ladi