PAXTA TASHILAYOTGAN HAVO OQIMIDAN AJRATIB OLUVCHI SEPARATOR QURILMALARINING TAHLILI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada paxta tozalash korxonalarida pnevmotransportda  tashilayotgan paxta xom ashyosini havo oqimidan ajratib olish jarayoni bo‘yicha  olib borilgan ilmiy tadqiqot ishlarini o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada  pnevmoseparator qurilmalarida paxtani tashilayotgan havo oqimidan inersiya va  markazdan qochma kuchlar ta’sirida ajratib olish usullari tahlil qilingan