Bargning morfologik va anatamik tuzilishi va xillari (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada bargning ichki va tashqi tuzilishi  to‘g‘risida ma’lumot beriladi. Barg o‘simliklarning asosiy qismi bo‘lib, unda  fotosintez jarayoni kechadi. Bu jarayon bargning qizib ketmasligini oldini  oladi. Barglarni oddiy va murakkab xillari farqlanadi. Shunga ko‘ra ularning  novdada joylanish ketma ketligi ham , tomirlanish turlari ham turli xilda bo‘ladi