Suvo‘tlarning ekologiyasi, tarqalishi va ahamiyati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Suvo‘tlar - fotoavtotrof oraganizmlar. Ularning ko‘pchiligi uchun suv doimiy o‘sish muhitidir. Suvo‘tlar ekosistemada organik moddalarni hosil qiluvchilar hisoblanadi