O‘zbekistondagi ekologik muammolarning dolzarbligi (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada O‘zbekistondagi muhim ekologik muammo bu Orol dengizini qurishidir. Bu holat natijasida dengiz o‘rni cho‘lga aylangan va atrof muhitda turli xil zararli tuzlarning yoy ilishiga olib kelmoqda. Bu muammoni yechimi sifatida bizning akselerator laboratoriyamiz cho‘l o‘rniga yashil hudud barpo etmoqda va har bir inson bu loyihaga osonlik bilan o‘z hissasini qo‘sha oladi