ФУҚАРОЛАРНИНГ ЯШАШ ҲУҚУҚИНИ КАФОЛАТЛАШНИГ КОНСТИТУЦИЯВИЙ - ҲУҚУҚИЙ ЖИҲАТЛАРИ (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ўзбекистон Республикаси Конституциясининг 20-моддасига кўра,  “Ўзбекистон Республикаси фуқароси ва давлат бир-бирига нисбатан  ўзаро ҳуқуқ ва мажбуриятлар билан боғлиқдир