SHUKUR XOLMIRZAYEV HIKOYALARIDA INSONLARNING ICHKI KECHINMALARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Shukur Xolmirzayev XX asr o‘zbek adabiyotining rivojlanishiga katta hissa qo‘shgan taniqli yozuvchidir. U o‘zining yuksak badiiy mahorat bilan yaratilgan betakror nasri bilan o‘zbek xalqi ma'naviyatining yuksalishida o‘ziga xos o‘ringa ega. Sh.Xolmirzayev J.London, E.Xeminguey, S.Tompson kabi jahonning mashhur yozuvchilari qatorida insonlarning ichki kechinmalarini aks etiruvchi takrorlanmas asarlar yaratdiki, bu yozuvchi ijodining alohida bo‘rtib ko‘rinib turuvchi bir qirrasidir. Maqolada Shukur Xolmirzayevning hikoyachilikdagi badiiy mahorati uning tabiat orqali insonning ichki kechinmalarini aks etgan hikoyalari orqali tadqiq etilgan