HUKUMAT A’ZOLARINING HISOBOTLARINI PARLAMENTNING PALATALARIDA ESHITUVINI TAKOMILLASHTIRISH ISTIQBOLLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada hukumat a’zolarini parlamentga hisobot topshirish tartibi hamda parlamentning eshituvi, shu bilan birga xorijiy mamlakatlarda davlat organlar, xo‘jalik boshqaruvi rahbarlari, vazirlarni hisobot berishi shuningdek, parlamentning hukumat soati reglamenti haqida qiyosiy huquqiy tahlili hamda O‘zbekiston Respublikasida hukumat soatini takomillashtirish masalalari yoritib berilgan. Shu bilan birga, mamlakamizda parlament palatalarini qarorlarini ijrosini holati va prezidentimizning Oliy Majlisga murojaatnomasidan kelib chiqqan holda davlat dasturlarini ijrosi yuzasidan hukumat a’zolarining axborot berishini takomillashtirish masalasi hamda deputat so‘rovi, senat a’zolarini so‘rovi, Oliy Majlisning inson huquqlari bo‘yicha vakili (ombudsman) so‘roviga javoblarni hukumat soatida atroflicha muhokama qilish tartibini va huquqiy asoslarining takomillashtirishning istiqbollari ushbu maqolada atroflicha yoritib berilgan