Sho‘rtangazkimyo majmuasi atrofida tarqalgan tuproqlarning ekologik holati (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ma’lumki hozirgi kunda yer sharining turli hududlarida tez suratlar bilan yuzaga kelayotgan ekologik jaroyonlarni o‘rganish o‘ta dolzarb masalalardan hisoblanadi. Shu jumladan so‘ngi yillarda sanaot korxonalari atrofidagi tuproqlarning ekologik holati yomonlashuvi qayd qilinmoqda. O‘zbekiston Respublikasi Vazirlar Mahkamasining 2011-yil 31-oktayabrdagi 292- son “2011-2015yillarda O‘zbekiston Resbuplikasida atrof tabiiy muhit davlat monitoringi dasturini tasdiqlash to‘g‘risida”gi 2013-yil 27-maydagi 142-son “2013- 2017-yillarda O‘zbekiston Resbuplikasida atrof- muhit davlat muhofazasi bo‘yicha harakatlar dasturi to‘g‘risidagi qarorlari va 2017-yil 7- fevraldagi 4947-son