XUDUDLARNING OZUQA RESURSLARINI HISOBINI OLISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada asalarilarni boqish va ko‘paytirishning mavjud usullarini takomillashtirish yoki yangi usullarni ishlab chiqiish bilan bog‘liq tajriba va boshqa ishlarni o‘tkazishda xudularning ozuqa resurslarini aniqlash zarur bo‘ladi. Ozuqa resurslarini aniqlashda asalarizor joylashgan xududda uglevodli ozuqa zahiralari, ozuqa ko‘p va taqchil bo‘lgan davrlarni aniqlashga imkon beradi. Shuningdek, ushbu usullar asosida muayyan hududda boqish mumkin bo‘lgan oilalarning sonini aniqlash, hamda qishloq xo‘jaligi daraxt va o‘simliklarini changlatish uchun zarur bo‘lgan oilalarga bo‘lgan ehtiyojni hisoblash mumkinligi haqidagi ma’lumotlar yoritilgan