HOMILADOR AYOLLAR KIYIMINING MODEL KONSTRUKSIYASIDA TRANSFORMASIYA VA ROSIONAL YECHIMLARNI ISHLAB CHIQISH (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Bugungi kunda xomilador ayollarga kiyimlarni loyixalash muxim va dolzarb masalalardan biridir, mazkur toifadagi ayollar qaddi qomatida nisbatan qisqa muddat mobaynida jiddiy va fiziologik va antropometrik o‘zgarishlar kuzatilinadi, shu sababli xomilador ayollar kiyimiga doimiy talab kuchli bulgan. Ushbu maqolada aynan homilador ayollarning kiyimi modeli konstruksiyasi va dizayniga rasional konstruktiv yechimlar ishlab chiqilgan.