YURAK VA QON-TOMIRLARNING XIRURGIK KASALLIKLARIDA BEMORLAR PARVARISHI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Yurak va qon-tomirlarning xirurgik kasalliklarida bemorlar parvarishi yurak va qon tomirlariga ta’sir qiladigan jarrohlik kasalliklari bilan og‘rigan bemorlarni davolashda muhim rol o‘ynaydi. Ushbu shartlarning murakkab tabiati tufayli bemorning optimal natijalarini ta’minlash uchun bir qator texnika va aralashuvlardan foydalanishlari kerak. Ushbu maqolada yurak va qon tomirlarining jarrohlik kasalliklarida bemorlar parvarishining ahamiyati muhokama qilinadi