INSON ORGANIZMIDA TEMIRNING AHAMIYATI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada inson organizmida temir ionining roli, miqdori, temir yetishmovchiligida qanday kasalliklar kelib chiqishi, me’yyordan ortiq temir ioni qabul qilinganda qanday alomatlar kuzatilishi, metabolizmda temirning roli va temir sababli yuzaga keladigan kasalliklarni davolash usullari (qadimgi va zamonaviy) bayon qilingan