О‘QUVCHILARDA TABIIY FANLARGA OID SAVODXONLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK - PEDAGOGIK XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada о‘quvchilarning tabiiy fanlarga oid bilimlarini shakllantirish, uning jamiyatdagi о‘rni, ishlab chiqarish faoliyatidagi majburiyati va vazifalariga hamda individual qobiliyatiga bog‘liq bо‘ladi. О‘quvchilarning individual xususiyatlari (fikrlashning ilmiy tarkib topganligi, ishga ijodiy yondashishi, о‘z imkoniyatlarini rо‘yobga chiqarishga intilishi va boshqalar) ning rivojlanish darajasi bilan belgilanadi. О‘quvchilarning tabiiy fanlarga oid bilimlarini rivojlantirish va takomillashtirishning psixologik-pedagogik shart-sharoitlari qarama-qarshiligini his qilish, ularning yechimini topish usullari qaraladi.