MAKTABGA TAYORLOV GURUXIDA BOLALAR IJODIYOTINI SHAKLLANTIRISHNING ASOSIY XUSUSIYATLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maktabga tayorlov guruxida bolalar ijodiyotini shakllantirishning asosiy xususiyatlari bolani ixtirochilikka yо‘naltirishning pedagogik va psixologik shartlari о‘rganiladi. Maktabgacha yoshdagi bolalarning fikrlash rivojlanishiga ta’sir qilish uchun, atrofdagi voqelikning obyektlari va hodisalarini tahlil qilish qobiliyatini shakllantirishdan tashqari, bolalarga topshiriqni bajarish ketma-ketligini kо‘rsatish, ular bilan ishlash tartibini aniqlashtirish xususityalariga oid tavsiyalar ishlab chiqilgan