MUAMMOLI VAZIYATLARNING O‘QUVCHILAR TARBIYASIGA TA’SIRI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Hozirgi ta’lim tizimida samarali o‘qitish texnologiyalaridan biri – bu muammoli o‘qitishdir. Uning vazifasi faol bilish jarayoniga undash va tafakkurda ilmiy-tadqiqot uslubini shakllantirishdir. Muammoli o‘qitish ijodiy faol shaxs tarbiyasi maqsadlariga mos keladi. Pedagogik adabiyotlarda muammoli o‘qitishning turli ta’rif va tavsiflari bor. Ushbu maqolada muammoli vaziyatlarning o‘quvchilar tarbiyasiga ta’siri haqida ma’lumotlar berilgan