BOLA TARBIYASIDA MAKTABGACHA TA’LIM, OILA VA JAMIYATNING O‘RNI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
maktabgacha yoshdagi bolalarning ma'naviy tarbiyasi oiladan boshlanadi. Farzandda odob-axloq, ma’naviyat asoslarini qo‘yadigan ota-onalardir. Ushbu maqsadlarga erishishga yordam berish turli usullar va usullari: chaqaloqning individualligini qo‘llab-quvvatlang: bola uni hurmat qiladi shaxsiy fazilatlar faqat otaonalar uning shaxsiyatini hurmat qilsalar; bolani madaniyat bilan tanishtirish: san'at asarlari uning fikrlash va xatti-harakatlariga foydali ta'sir ko‘rsatadi; bola bilan muloqotdir,ushbu maqolada bola tarbiyasida maktabgacha ta’lim, oila va jamiyatning o‘rni haqida ma’lumot berilgan