ARPABODIYON O‘SIMLIGIGA BIOLOGIK TAVSIF (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Ushbu maqolada dorivor o‘simliklardan biri bo‘lgan Arpabodiyon haqida ma’lumotlar berilgan. Arpabodiyon urug’lari ishtaxa ochuvchi, yel haydovchi, balg‘am yumshatuvchi vosita sifatida ishlatiladi. O‘simlikilmiy tibbiyotda ham keng qo‘llaniladi. O‘simlik urug‘larining suvli damlamasi arterial qon bosimni tushiradi, ichak, jigar, buyrak sanchiqlarida splazmolitik ta’sir etadi. Arpabodiyon antioksidant, antibakterial, zambrug‘larga qarshi, viruslarga qarshi, laktogen xususiyatga ega