IQTIISODIY TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA QISHLOQ JOYLARIDA AYOLLARNI ISH BILAN BANDLIGINI OSHIRISH YO‘LLARI (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2023)
Maqolada ayollar bandligi muammolari ko'rib chiqiladi, tahlil qilinadi omillar, ijtimoiy mexanizmlarning qator chora-tadbirlari taklif etiladi. Qayd qilinadi iqtisodiy rivojlanishning ushbu bosqichida ayollar bandligi istiqbollari kichik biznes va xususiy tadbirkorlikni rivojlantirish bilan chambarchas bog'liq stva. Qishloq ayollari bandligini oshirish yo‘llari ham ko‘rib chiqildi. Ayollarni ish bilan ta'minlash tizimini takomillashtirish bo'yicha tavsiyalar berildi.