Loyiha boshqaruvida raqamlashtirish jarayonlari: CRM orqali mijozlar bilan interaktiv aloqalar (Journal of Science-Innovative Research in Uzbekistan, 2025)
Ushbu maqolada loyiha boshqaruvida raqamlashtirish jarayonlarining ahamiyati, xususan CRM (Customer Relationship Management) tizimlari orqali mijozlar bilan interaktiv aloqalarni tashkil etish masalalari yoritilgan. CRM platformalari yordamida mijozlar bilan doimiy muloqot, ma’lumot almashish, shikoyat va takliflarni tezkor ko‘rib chiqish, shuningdek, mijozlar ehtiyojlarini tahlil qilish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, raqamli texnologiyalar orqali loyiha samaradorligini oshirish, vaqt va resurslarni optimallashtirish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.